Sari la conținut

Negociere, Conciliere și Tranzacție

Negociere, Conciliere și Tranzacție

Avocații, mediatorii și experții vor fi conciliatori în litigii de muncă. Procedura de conciliere

Conform unor modificări la Codul Muncii adoptate de Parlament, promulgate în 30.09.2020 de Președintele României, publicate în Monitorul Oficial nr 893/30.09.0202 (vor fi în vigoare din 03.10.2020), angajatul poate fi asistat la negocierea, încheierea sau modificarea contractului ori la concilierea unui conflict de muncă de un consultant extern. Consultantul extern… 

suplinire consimtamant pentru iesire din tara cu minorul

Pandemia – motiv de alienare parentală și de îngrădire a drepturilor copilului

Alienarea parentală este totalitatea acțiunilor unui părinte prin care îndepărtează copilul de celălalt părinte prin diverse metode și instrumente. În timp are loc o izolare totală de acel părinte și se naște o indiferență sau chiar o aversiune a copilului față de părintele denigrat. Îndepărtarea copilului de celălalt părinte are… 

contractul de leasing avocat

Imposibilitatea de executare cauzată de coronavirusul Covid-19 – cauză legală de desființare a contractului

Imposibilitatea (fortuită) de executare este o cauză legală (deci prevăzută de lege și care operează în baza legii) ce justifică neexecutarea unui contract și poate conduce la desființarea lui de drept, pe cale amiabilă sau pe cale judiciară. Astfel că indiferent că este prevăzută de contract sau nu, ea este activă dacă un eveniment neprevăzut face imposibilă executarea totală sau parțială, definitivă sau temporară a contractului. Imposibilitatea de executare este o protecție legală a contractanților constând în desființarea contractului cu efecte retroactive: părțile vor fi puse în situația anterioară încheierii contractului.